Στις πρώτες του δηλώσεις ως ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ ο Ίνγκασον τόνισε πως γνωρίζει ήδη ότι υπάρχει ένας και μοναδικός στόχος στη νέα του ομάδα. Ο Ισλανδός θα είναι κάτοικος Τούμπας για τα επόμενα 3,5 χρόνια. Μπορεί να μην έχει κλείσει καν δύο 24ωρα στη Θεσσαλονίκη όμως, όπως δήλωσε και ο ίδιος, έχει καταλάβει καλά την εμμονή που επικρατεί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Αναλυτικά όσα είπε:

Για την απόφαση του να έρθει στον ΠΑΟΚ: "Νιώθω μεγάλη ανακούφιση που βρίσκομαι τελικά εδώ, ήταν ένας μεγάλος Ιανουάριος και είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ εν τέλει. Ειλικρινά θεωρώ ότι είναι ένα πραγματικά καλό βήμα στην καριέρα μου. Ο ΠΑΟΚ είναι ένας πολύ μεγάλος σύλλογος, παλεύει κάθε χρόνο για πρωτάθλημα και το Κύπελλο, ενώ συμμετέχει και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Είναι πράγματα που θέλω να πετύχω και εγώ στην καριέρα μου.

Ο ΠΑΟΚ μου έδωσε την ευκαιρία να τα πετύχω οπότε ήταν μια εύκολη απόφαση για εμένα να έρθω στον ΠΑΟΚ. Θα περιέγραφα τον εαυτό μου ως πολύ επιθετικό αλλά και ως ένα μοντέρνο στόπερ, που του αρέσει να συμμετέχει και στο δημιουργικό παιχνίδι της ομάδας. Είμαι ένας σύγχρονος κεντρικός αμυντικός".

Για τις διαφορές ανάμεσα στα πρωταθλήματα Ρωσίας και Ελλάδας: "Θεωρώ ότι είναι διαφορετικά πρωταθλήματα, νομίζω ότι στην Ελλάδα οι ομάδες αρέσκονται στο να είναι πιο επιθετικές, ενώ στη Ρωσία είναι πιο αμυντικό και τακτικό. Θα συναντήσω νέες προκλήσεις και είμαι ενθουσιασμένος για αυτές, καθώς θέλω να γίνω καλύτερος παίκτης".

Για τους στόχους του: "Φυσικά ήρθα εδώ έχοντας κάνει καλή προετοιμασία τον Ιανουάριο, προπονήθηκα σκληρά και είμαι έτοιμος να μπω στον αγωνιστικό χώρο και να παίξω σε αυτό το όμορφο γήπεδο. Μπροστά σε όλους αυτούς τους οπαδούς, θέλω να βρίσκομαι στον αγωνιστικό χώρο όσο πιο γρήγορα γίνεται. Ειλικρινά νομίζω πως όλοι στον ΠΑΟΚ στοχεύουν στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Αν δεν τα καταφέρουμε νομίζω θα είναι μεγάλη απογοήτευση, θέλω να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τους στόχους της μέσα στη σεζόν, γεγονός που αν πραγματοποιηθεί θα με κάνει πολύ χαρούμενο".