Η αποστολή της Άρσεναλ πέταξε για τις ΗΠΑ στο πλαίσιο ποδοσφαιρικής περιοδείας, χωρίς όμως να είναι στην αποστολή ο Λοράν Κοσιελνί που αρνήθηκε να ταξιδέψει πιέζοντας με αυτό τον τρόπο για μεταγραφή.

Ποδοσφαιρικά παράδοξα μπορεί να συναντήσει κανείς και στις πιο προηγμένες ποδοσφαιρικά χώρες και μία απόδειξη είναι η κατάσταση αναταραχής που επικρατεί αυτή τη στιγμή στην Άρσεναλ ελέω ενός παίκτη της.

Αναφερόμαστε στον Λοράν Κοσιελνί, ο οποίος αρνήθηκε να ακολουθήσει την αποστολή της ομάδας του στις ΗΠΑ όπου θα συνεχίσει την προετοιμασία της (θα δώσει και τέσσερα φιλικά εκεί απέναντι σε Κολοράντο Ράπιντς, Μπάγερν, Φιορεντίνα και Ρεάλ Μαδρίτης) θέλοντας να στείλει ξεκάθαρο μήνυμα πως επιθυμεί να αποχωρήσει.

Για την ακρίβεια, έχει στα χέρια του τρεις προτάσεις από ομάδες της πατρίδας του: από την Μπορντό (η πιο σημαντική) αλλά και από τις Λιόν και Ρεν, με τον Γάλλο στόπερ να έχει έναν ακόμα χρόνο συμβόλαιο με τους "κανονιέρηδες" αλλά να ζητάει να τον αφήσουν ελεύθερο από τώρα ως ένδειξη αναγνώρισης στην εννιαετή προσφορά του στο σύλλογο.

Αυτό βέβαια δεν πρόκειται να το αποδεχτεί η Άρσεναλ, να τον αφήσει δηλαδή ελεύθερο έναν χρόνο πριν λήξει το συμβόλαιό του χωρίς να πάρει χρήματα, με τους "κανονιέρηδες" να ξεκαθαρίζουν μάλιστα μέσω ανακοίνωσης πως είναι απογοητευμένοι από τις κινήσεις του Λοράν "που είναι ενάντια στις ξεκάθαρες οδηγίες που είχε πάρει από την ομάδα>