Ήταν το πρόσωπο του καλοκαιριού. Η κολώνα στην ανεφάρμοστη στρατηγική του Καρντόσο. Και ακολούθως ο αποδιοπομπαίος τράγος. Έχει μέλλον ο Ζεράλδες στην ΑΕΚ;

O Τσίκο Ζεράλδες, είναι ένα θύμα των περιστάσεων. Έτσι προσεγγίζεται η ιστορία του από τη θετική σκοπιά της. Δηλαδή από όλους όσοι θέλουν να πιστέψουν ότι δεν μπορεί να είναι τόσο κακός όσο παρουσιάστηκε στα ματς που έχει αγωνιστεί έως σήμερα, με τέτοιο ντόρο να επικρατεί γύρω από το όνομά του. Από την αρνητική πλευρά, ίσως τελικά και να μην κάνει για την ΑΕΚ. Αλλά το δείγμα δεν είναι σαφές, το γήπεδο πρέπει να μιλήσει και δεύτερες ευκαιρίες αξίζουν όλοι.

Ήταν άλλωστε τέτοια η επιμονή του Μιγκέλ Καρντόσο για τον Τσίκο Ζεράλδες το περασμένο καλοκαίρι, σε βαθμό που να γεννά υποψίες για παρεξηγήσεις, επειδή αμφότεροι εκπροσωπούνται από τον ίδιο ατζέντη. Αν και η ΑΕΚ διέθετε ήδη πολλούς (και μάλιστα με διαφορετικά χαρακτηριστικά, ώστε να καλύπτονται όλες οι ανάγκες, βάσει του αντιπάλου) παίκτες με την ικανότητα να αγωνίζονται πίσω από τον επιθετικό, όπως οι Μάνταλος, Λιβάγια και Κλωναρίδης, ο Πορτογάλος πρώην τεχνικός της ομάδας, δεν σήκωνε συζήτηση για τον Ζεράλδες.

Θα προτιμούσε ακόμα και να παραιτηθεί, από το να μη γινόταν η συγκεκριμένη μεταγραφή. Κάτι που μάλλον θα βόλευε την ΑΕΚ, όμως τότε ποιος ακριβώς εντός της ομάδας να ήξερε με τι ακριβώς είχε να κάνει και πόσο λάθος ήταν αυτή η επιλογή προπονητή; Μετά την απομάκρυνση του Καρντόσο, ο Ζεράλδες, ως το αγαπημένο παιδί του προπονητή και "ευνοημένος" του καλοκαιριού, βρέθηκε στον αέρα. Δεν είναι ψέμα ότι όντως υπήρξαν σκέψεις εντός της Ένωσης, για πρόωρη διακοπή του δανεισμού του και επιστροφή του στη Σπόρτιγκ Λισαβόνας.

Συνέχεια στο sport24.gr