Στην σπουδαιότητα που έχει το κυριακάτικο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στάθηκε ο Μαρίνος Ουζουνίδης με δηλώσεις του στη NOVA. Ο προπονητής της ΑΕΚ, τόνισε πως ο ίδιος και οι ποδοσφαιριστές του σκέφτονται μόνο τη νίκη για να ικανοποιήσουν και τον κόσμο, ρωτήθηκε για τη διάταξη του 3-5-2 κι αν γίνουν αλλαγές σε πρόσωπα, αναφέρθηκε στον Κρίστιτσιτς, ενώ εξήγησε πως έχει και άλλο ένα στο μυαλό του για να αλλάξει τον τρόπο παιχνιδιού της Ένωσης, χωρίς να μπει σε λεπτομέρειες.

Αναλυτικά όλα όσα είπε ο Μαρίνος Ουζουνίδης στη NOVA:

Για τους παίκτες και των δύο ομάδων που αγωνίζονται στη μεσαία γραμμή και μπορούν να κάνουν τη διαφορά: "Δεν παίζουν πλέον καθαρά εξάρια στο ποδόσφαιρο. Αυτό έχει υπέρ και κατά. Πάντως, όπως και να έχει, θέλουν διαχείριση τα μεγάλα ματς. Θα θέλαμε να διαθέτουμε κάτι καλύτερο στο ανασταλτικό κομμάτι, όμως, αφού δεν γίνεται, πορευόμαστε όπως είμαστε. Γενικότερα, εν όψει του αγώνα με τον ΠΑΟΚ, είναι σε καλή κατάσταση και οι δύο ομάδες. Θα είναι ενδιαφέρον αγώνας από τακτικής πλευράς. Εμείς δεν έχουμε δυνατότητα για μεγάλες αλλαγές σε πρόσωπα και σχηματισμό. Έχουμε καλούς παίκτες σε όλες τις γραμμές και πιστεύουμε σε αυτούς. Είμαστε καλά και έχουμε κίνητρο για τη νίκη. Αυτά μετρούν! Περιμένουμε να έρθει κι ο κόσμος να μας βοηθήσει, να σταθεί στους παίκτες".

Για το αν μπορεί να συγκρίνει το κυριακάτικο ντέρμπι, με αυτό του πρώτου γύρου στην Τούμπα: "Οι δύο ομάδες ήταν αλλιώς στην αρχή. Ο ΠΑΟΚ μπορεί να μην άλλαξε πολλά στην πορεία, εμείς όμως, έχουμε αλλάξει. Τυχερός ήταν ο ΠΑΟΚ στο πρώτο ματς. Εμείς πολύ καλοί τότε. Ήταν θέμα συγκυρίας η νίκη του ΠΑΟΚ. Τώρα είμαστε σε καλό φεγγάρι. Θα είναι άλλο ματς τώρα. Άλλος ΠΑΟΚ είναι στην Τούμπα κι άλλη ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ".

Για τι αν γίνουν αλλαγές: ''Δεν έχουμε τη δυνατότητα για πολλές αλλαγές. Στην μεσαία γραμμή έχουμε καλούς παίκτες. Και στην άμυνα είμαστε καλά. Η ομάδα είναι σε καλή κατάσταση. Έχουμε το κίνητρο να έρθει και ο κόσμος στο γήπεδο. Πρέπει να κάνουμε ότι καλύτερο για να τους ικανοποιήσουμε''.

Για το ότι η ΑΕΚ δεν έχει κερδίσει ντέρμπι: ''Δεν θέλω να μπω σε αυτή τη διαδικασία. Και το καλοκαίρι κάναμε μεγάλη πρόκριση δεν ήταν μεγάλο ματς εκείνο; Θέλει να σε πάει και λίγο το παιχνίδι. Όμως παίζουμε στο σπίτι μας, θέλουμε τη νίκη, είμαστε και πίσω βαθμολογικά. Θέλουμε να έχουμε ψυχολογία, ηρεμία έρχονται και τα ματς Κυπέλλου. Είναι σημαντικό παιχνίδι για όλους μας''.

Για τα συνεχόμενα παιχνίδια: ''Το καλό για εμένα είναι ότι παίζουμε Τετάρτη και Κυριακή πάλι μετά. Τώρα θα γίνονται κάποιες αλλαγές. Μπορεί να γίνουν μια – δύο αλλαγές θα το δούμε αυτό''.

Για τις αλλαγές στο ρόστερ της ΑΕΚ και τον Κρίστιτσιτς: "Ο Κρίστιτσιτς είναι σημαντικός παίκτης. Ο μοναδικός που έδωσα το "Ο.Κ." και το περασμένο καλοκαίρι και τον Ιανουάριο για να αποκτηθεί. Δεν είναι έτοιμος 100%, όμως, είμαστε τυχεροί που έχουμε συνεχή παιχνίδια, και μπορούμε να του δώσουμε χρόνο. Ιδίως στα ντέρμπι τους θέλουμε όλους τους παίκτες μας στο υψηλό επίπεδο. Έχουμε πολύ καλούς παίκτες στη μεσαία γραμμή. Επίσης, έχω σχέδιο να αλλάξω τον τρόπο παιχνιδιού μας στην πορεία, οπότε θα πάμε σε κάποια αλλαγή και σε αυτό το επίπεδο".

Για το πόσο διαφορετικός είναι ο ΠΑΟΚ χωρίς τον Πρίγιοβιτς: "Ο Πρίγιοβιτς, αν έπαιρνε την μπάλα, έκανε το ιδανικό τελείωμα. Τώρα εκεί υπάρχει άλλος παίκτης, με άλλα χαρακτηριστικά. Τώρα ο ΠΑΟΚ, όμως, μου αρέσει περισσότερο. Είναι γρήγορος, πιέζει περισσότερο, έχει κερδίσει σε άλλα πράγματα. Ο Άκπομ δεν έχει την ίδια ικανότητα με τον Πρίγιοβιτς, όμως, ως ομάδα είναι καλύτερος ο ΠΑΟΚ. Γενικώς, ο ΠΑΟΚ είναι καλός, όμως, εμείς έχουμε εμπιστοσύνη στην ομάδα μας και πιστεύουμε ότι μπορούμε να νικήσουμε στο ντέρμπι!"

Για το πως ήχησαν στους παίκτες τα λόγια Μελισσανίδη: ''Θα δείξει την Κυριακή για τα λόγια του Μελισσανίδη. Πάντα ο πρόεδρος εμψυχώνει την ομάδα. Σε τέτοιου είδους παιχνίδια και για τον προπονητή είναι πιο εύκολο να φτιάξει το κλίμα της ομάδας. Οι παίκτες αντιλαμβάνονται τις συνθήκες του ντέρμπι, θεωρώ φυσιολογικό να είναι έτοιμοι''.

Για το σχηματισμό της ενδεκάδας της ΑΕΚ, που άλλαξε σε 3-5-2: "Σχεδόν άλλαξε το ρόστερ μας, είτε λόγω τραυματισμών, είτε επειδή κάποιοι παίκτες ειδοποιήθηκαν ότι δεν συνεχίζουν. Έπρεπε να βρούμε εναλλακτική λύση με αυτούς που είχαμε. Έχοντας καλούς παίκτες στη μεσαία γραμμή, μπορέσαμε κι αλλάξαμε το σχηματισμό μας. Θα αλλάξουμε κι άλλο στην πορεία και θα γίνουμε πιο επιθετικοί".

Για το έξτρα κίνητρο που έχει η ΑΕΚ στην αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ: "Με τον ΠΑΟΚ είναι ντέρμπι. Θέλουμε τη νίκη. Μας δίνει πολλά πράγματα μια νίκη σε ένα τέτοιο ματς. Βαθμούς, ψυχολογική διάθεση, όλα. Κι ο ΠΑΟΚ δεν αισθάνεται 100% σίγουρος για την πρώτη θέση. Άρα κι αυτοί θέλουν τη νίκη. Θα γίνει καλό ματς. Εμείς, μην ξεχνάμε, έχουμε την εκκρεμότητα με τους -3 βαθμούς. Το έχουμε ξεχάσει, αλλά τους περιμένουμε. Αν έρθουν, μπορούν να αλλάξουν πολλά στη συνέχεια".